Despre proiect

Proiectul "Voci pentru Mâini: Interpretare Video la Distanță” este implementat de Asociația Națională a Surzilor din România – Filiala București și finanțat de Fundația Orange, în cadrul programului „Lumea prin culoare și sunet”, ediția 2017.

Scopul proiectului îl reprezintă îmbunătățirea calității serviciilor de interpretare în limbajul mimico-gestual în comunitatea surzilor din România și în relația acesteia cu societatea largă prin crearea, dezvoltarea și implementarea unui sistem de interpretare video la distanță.

Prin folosirea aplicației „Voci pentru Mâini”, numărul total al serviciilor de interpretare în limbaj mimico-gestual va crește, eliminându-se barierele de distanță dintre interpret și beneficiar ori de câte ori va fi posibil. În plus, implmentarea proiectului va duce la o mai bună recunoaștere socială și culturală a limbajului mimico-gestual, ca element central în comunitatea și cultura surzilor.

Aplicația de interpretare „Voci pentru Mâini” este disponibilă în format web dar și în versiunile mobile pentru sistemele „Android” și „iOS”.

Persoanele surde înregistrate pot solicita servicii de interpretare prin trimiterea unui apel către toți interpreții disponibili pe platformă, urmând ca primul interpret care acceptă apelul să între în legătură audio-video cu solicitantul, oferindu-se astfel posibilitatea de a interpreta la distanță.

Beneficiarul are posibilitatea de a alege una din situațiile de interpretare predefinite (spre exemplu, „bancă”, „poștă”, „farmacie” etc.) pentru a oferi o informație în plus interpretului care ar urma să preia solicitarea. Interpretul în cauză va vizualiza, pe lângă informația privind contextul de interpretare, și numele de utilizator al persoanei.

Nu doar persoanele surde pot deveni beneficiari pe aplicația „Voci pentru Mâini”! Orice instituție / organizație / companie care intră în contact cu persoane din comunitatea surzilor poate solicita și utiliza sistemul nostru de interpretare.

Citiți Termenii și condițiile de utilizare pentru informații detaliate și contactați A.N.S.R. – Filiala București la adresa .